Nak tanya 🥺

hi saya nak tanya... gambar dekat atas tu saya test dua hari lepas. dua2 pekat... yang bawah tu saya check sekali lagi tapi harini punya. kenapa yang C makin pudar tapi kat bahagian line T lagi terang dari line C 😭😭😭#firstbaby #bantusharing #firstmom

Nak tanya 🥺
10 Balas

puan jgn risau ye..dia mcm ni... C line - control line (sebagai guide dan make sure test kit tu valid) T line - test line, mksdnya keputusan test puan (air kencing puan ada hcg ke x) kalau T line semakin terang, mksdnya hcg puan semakin tinggi.. xde bnda nk dirisaukn.. patutnya puan happy 😁 tahniah 🌹

2y ago

yeke.. lega saya baca cmtu.. terima kasih puan🥰

kalau ikut tahap HCG dalam badan tu.. tp xpasti cmne.. kalau nk lebih pasti.. terus aje beli clear blue.. lg elok.. sbb sis dah test 2 ni dah 2 line kan.. blh cube ngan clear blue.. lg pasti.. inshaAllah tgk ni mmg sah +ve.. tahniah puan.. jaga diri.. jaga mkn.. susu.. acid folic jgn tggl ye

2y ago

mamadil okey kot.. susu women love tu.. tp sy pun nk lekat amik mase 5 tahun.. sbb sy obes.. period x teratur.. sy lost weight baru lekat..

saya pun sama yesterday check guna upt kat klinik. then doctor scan jugak. doctor suruh dtg lagi 2 minggu. dia ckp scan tu ciri2 rahim mcm dh pregnant. doakan sy ya. first baby, ttc 5 years, experience miscarriage 3x.

2y ago

inshaAllah positf tu sis, kena banyak bedrest tau❤️✨

sy pun prnh mcmni. seminggu lpstu baru betul² terang. cuba test guna upt lain plk. selagi takde bleeding, xde apa perlu dirisaukan😊

Jangan risau. InshaAllah pregnant tu☺️. Warna Di pregnancy test tu x jdi masalah. Yg penting double line

2y ago

Ya betul InshaAllah💕

normal tu awk, dulu sye pun macam tu risau sebab line T lagi terang dari C. tahniah ye, take care 🌸

2y ago

sis dapat anak prempuan ke laki

Xde masalah pun pudar, positive jugak tu. Pergi je klinik untk confirmkan pregnancy

2y ago

saya dah pergi klinik, tp dokter nasihat 8weeks ke atas scan. sbb saya baru 4weeks dia cakap takut scan tak nampak apa2

positif dah to sis... nak nampak terang cuba try bersama suami nnti Line naik pekat

positif ni sis...tahniah ya☺

2y ago

yeke.. terima kasih puan🥰

yg pntg msh tetap dua garisss

2y ago

okay🥰