Lewat 6 hari xdtg haid

Saya nak tanya bun sekalian sdh sdh lewat 6hari xdatang haid...saya test upt asil ya negetif...macam mana tu bun saya lgi bingung

Lewat 6 hari xdtg haid
17 Balas

Bingung knp pulak sis..kadang hormon x stabil.sy pon penah xpiod sthun stengah..bila kurus piod on time cuma dlm sthun ada skli dia tintong jd 40hri lewat bru piod..kli ni ontime piod tp coklat2 je aritu dirambah sngugut yg truk n sakit buah dada bru sy test upt naik double line..yg dlu lewat 40hri pon cek gk tp negetiv n xde tnda pape pon cm sngugut ke smua xde..

Tunggu lg 3 4 hari then test semula. Sy haritu selepas 8 hari delay period pun masih negative. Hari ke 9 cek baru +ve.. Hari ke 10 cek lg utk double confirm 🤣🤣 2minggu lepas tu g klinik scan.. Alhamdulilah dah 6bulan+ skg..

Perubahan hormon sis..sy dlu pun mcmni. Hari ke 11 lewat sy check upt -ve lps tu hari ke14 lewat check lagi upt still -ve..dan hari ke15 period kluar..buat suspen sja..igt anak sulung nk dpt adik..😂😂

Perubahan hormon tu sist.. Mcm sy dulu.. Bln 8 lewat 6 hari.. Bln 9 lngsung xdtg.. Cek upt.. Tap tup tap tngok positif☺️ sabar sist.. Tnggu bln depan lgi

5y ago

Masuk bulan sdh sy xdtg haid..skrg mula sdh payudara tegang...mcm nak muntah² da mula

Biasa tu sis kadang hormon berubah. Sy dulu 1 bulan x period. Cek je negetif. Lps tu bulan seterusnya sy period. Lps tu bulan seterusnya sy mengandung. 😁

5y ago

Tengok bulan depan mcm mana

klu 6 hari mmg ssh nak pasti...sy pun slalu mcm nie dulu...last2 malas nak cek..pastu cubaan terakhir sy tggu 1 bulan...baru betul2 nmpk 2 line...

5y ago

ya,ikut hormon badan juga...klu hormon sis kuat..1minggu pun boleh kesan..tp klu mcm nie..cuba tggu 1 bulan..

saya sebulan x dtg sye cek tak mengandung . 2 bulan saya cek sbb x dtg period naik doubline line . sekarang kandungan nak masok 3 bulan

🤭jangan bingung.. Telat period tak bermakna hamil. Tapi tungu lama lagi dan check upt tengok ada 2line baru sah hamil

Cadangan je,klu Lewat sebulan bru check upt,pg doct pun klu scan blm tentu nmpk jantung,,

Mungkin hormon.. Sy penah smpai sebuln xdtg..