7 weeks day 2, boleh seks ke?

Hi. Saya nak tanya, boleh ke buat seks ketika hamil? Sy belum scan lagi, next week baru nak pergi scan. Sy ada baca cakap boleh je seks ketika hamil walaupun trimester pertama. Cuma xboleh kasar2. Ada juga yg sy baca bagitahu, xboleh seks selagi belum scan. Suami sy dah merajuk. FYI, kami baru berkahwin bulan 2, bulan 4 sy dh hamil. So belum sempat nak honeymoon & buat seks pun xkerap lagi2 bulan lepas bulan ramadan kan. Please advise #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

39 Balas

boleh je tak ada masalah kalau risau boleh tanya doktor so far saya jenis lasak ikut pada badan juga sis

Bole je awk tp jgn laa main kasar2 tp tgok laa klu time awk seks tu ad bledding baik tk pyh dlu

Tahan laa duluu dua dua kalau sayangkan anak , baby baru nk jadi dia msih lemah

boleh je. cuma kalau bleeding, sama2 lah tanggung. stop main dulu. hihi.

ats badan masing...sy ok jerr tapi beringat xblh nk ganas slow jerr

ikut badan...jangan LA trlmpau kasar kasar bhya juga tu

kalau bole elakkan dlu..tunggu habis trimester 1

bole jgn kasar2

boleh