Nak Tanye Mitos Ke Fakta Tentang Pantang Masa Lepas Bersalin?

Saya nak tanya.. Betul ke orang pantang xboleh tidur baring? Kena sandar je kalau nak tidur? Kenape ye?.. Mak saya selalu bising kalau saya baring.. Nanti cakap kesan da tua la and pape lagi.. Tapi pinggang saya xlarat nak duduk sepanjang mase.. Kadang saye sedih.. Memang kena paksa siksa diri camni ke? Saya selalu rehat dalam bilik je sebab nak baring rehat.. Betul ke? Ke hanye mitos? Tolong saya

7 Balas

org tua2 dulu mmg pantang cmtu. Kononnya xnk kita lasak2 kalau baring. Tp mak sy alhamdulillah xikt sume pantang larang tu. Bersabar la sis. Mmg wktu pantang ni byk hal sbb lain org, lain cara pantang.

bkn ke kalo pantang ni x leh duk lama2, lagi sakit pinggang, beri kesan wkt tua nnt.. mak saya la y kabo..saya selalu kena marah kalo duk lama2 😅

4y ago

Saye duduk lame pon da nk menangis raseye pingang ni apatah lagi orang dulu.. Huhu

mitos tuh sis , mak saya pon suruh sayaa rehat jee baring jee takle gerak mane mane takot bentan .

mcm mitos je., sbb mak sy klau time pantang la suruh baring n rehat byk.. huhu

Mitos.. Dkt hosp pun kena baring slps branak

pantang bukan untuk disiksa. mitos je sis

mitos je