Bayi tidak bole meniarap

Hi saya nak tanya. Bayi saya almost 5 months tp tk bole meniarap lagi. Adakah ini normal ? Ada tk mommies yg hadapi masalah ni ?

7 Balas

Boleh ajar anak tummytime sis. In sha Allah mmbantu. Otot anak jadi lbih kuat, bahagian kaki, blkg, leher. Proses duduk, merangkak, berdiri & berlari in sha Allah lebih jadi mudah bila buat byk tummytime. Mata dia pun boleh tgok ke sana ke mari masa dah pro tummytime, boleh lh borak2 ngan dia 😁

2y ago

Anak no 2 sy, baru sebulan lebih, suka sgt tido, mmg xdpt buat tummytime, tp sy buat yg mcm sis ckp kat atas tu, skrg dah boleh angkat kpala sikit, Alhamdulillah ❤️

anak buah saya , 9month tak boleh meniarap. cuma boleh duduk je . ada buat tummy time ? kalau buat dari newborn ikut kesesuaian masa tertentu dari awal, mungkin dalam 6 - 7 bulan dah boleh meniarap. boleh Google pasal duration tummy time untuk baby 5 bulan

Hi, normal Puan. Perkembangan baby lain lain. Apa yang Puan boleh lakukan ialah bagi tummy time. Kita yang kena stimulate baby.

Xpe sis. Setiap baby ada progress pace masing. Tp mungkin sis boleh cuba ajar2 cara meniarap. Mcm golekkan dia.

ada cuba2 nk mniarap atau mmg hnya bring trlentang shj?

Normal je puan.. Lain ank lain perkembangannnya

hi. normal puan.