bengkak susu sampai demam

saya nak tanya apa perlu saya buat ye untuk kebahkan bengkak susu ni.. saya dah marmet.. tuam.. pam masih sama juga sampai demam saya.. anak saya taknak isap susu badan yang belah kiri ni dia nak yang kanan aje.. atau ada cara biarkan susu belah kiri ni kering.. saya tak tahan sakit sangat.. #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

19 Balas

tuam guna kain yang direndam dgn air panas. lepastu pam. saya pernah bengkak susu menangis2 pam susu, marmet tak jalan sbb puting tersumbat. bila saya pam daki2 kat lubang puting tu mcm tertarik keluar, saya pam sambil tutup mata sbb sakit sangat.. sedar tak sedar bila tarik pam melimpah susu keluar 😅