bengkak susu sampai demam

saya nak tanya apa perlu saya buat ye untuk kebahkan bengkak susu ni.. saya dah marmet.. tuam.. pam masih sama juga sampai demam saya.. anak saya taknak isap susu badan yang belah kiri ni dia nak yang kanan aje.. atau ada cara biarkan susu belah kiri ni kering.. saya tak tahan sakit sangat.. #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

19 Balas

teruskan tuam je sis. mcm sy awal2 belah kanan besar bengkak. kiri tak sebengkak kanan. kalau ada shower panas tu, direct ke breast. mcm sy kalau suam tak smpai feel tu. suam2 panas sikit . takpon isi air suam panas kt botol . lpastu tekap/roll kt breast yg sakit tu .. dia akn lega kejap.lega saluran yg trsumbat tu. sis boleh rasa mesti ada area yg bila tekan dia mcm bengkak . nnti dah tuam,bru pam. biasa sy kalau lepas tuam tu trus pam. mmg laju susu turun. kerap buat. dlm shari 2 hilang sakit tu..mcm sy smpai skrg anak nk breast kanan je. dah try kiri xnk.. dah xd demand belah kiri, so kecik dri yg kanan. susu ada bila sy picit. tp bila bby hisap yg kanan,yg kiri dah xmnitik mcm dulu..