czer

Saya nak tanya.. Agak2 berapa hari kena duduk wad selepas czer ye? -2 lepas czer tu kita kena pakai pad yg bertali ke? -3 kena mkn apa supaya luka jahitan kita cepat sembuh ye? Atau ade ubat2 yg bole cepat sembuh ke? Tq atas komen.. #firsttimeczer

12 Balas

Czer bergantung pada hopt & keadaan sis , selalunya 3hari . Kalau kt hosp lepas ja bersalin mmg akan diaorg akan bg pakai pad bertali . Selagi tak buang tiub kencing . Dh buang tiub tu boleh laa pakai pad yg biasa .kalo makanan ni , awal selepas bersalin sis kena makan moi je dulu yg lembut2 , pastu sayur sawi , ikn haruan .

5y ago

Terima kasih sis atas komennyer... 🙋🙋