BUASIR SEMASA HAMIL

Saya nak tanya ada tak cara lain nak rawat buasir. Sekarang usia kandungan 28 minggu. Rasa tak selesa sgt bila nak duduk.

1 Balas

cara lain camne tu sis? Selain jumpa doc atau bli ubat farmasi? Maybe sis blh try buat sitz bath, banyak minum air, hari2 makan buah dan sayur yg melawaskan mcm buah naga, pisang, mangga, pear. Blh buat chia seed pudding jgk. Chia seed+susu+madu.. klau sy sblum ni memang sllu berak keras so prnh dan senang kena buasir dri sblum khwin lgi😅bila pregnant ni amalkan makan buah sllu, lancar membuang, najis lembut. Saya pun minum susu hari2, membantu jgk melancarkan pembuangan, mgkin jgk sebab sy ada mild lactose intolerance..