Buasir bagi ibu hamil

Hai mommy. Saya 18 week +. Nak tnya, mcm mana nk rawat buasir ada isi terkeluar dan bengkak ni ya. Tak selesa sgt . Sakit. Terutama lepas membuang 😭 ##firstbaby

9 Balas

awak , saya ada pengalaman buasir jgk .. awak boleh cuba pencuci fefet .. yang botol pink tu .. Alhamdulillah kecut buasir saya walaupun xleh masuk sepenuhnya dan syukur saya boleh duduk apa semua .. pastu awak kena buat sitz bath .. buat rendaman .. perit sgt buasir ni .. nangis2 kalau igt balik .. selamat mencuba tau 🥰

1y ago

saya guna untuk kecutkan buasir je sis .. so far Alhamdulillah okay jee .. sbb saya memang xtahan sgt sakit tu .. nak duduk baring xboleh .. ni buasir masih ada tapi xrasa apa2 .. sy punya buasir terkeluar .. ni pengalaman saya sendiri hee 🥰

Awak kena makan ubat doctor bagi dan boleh buat sitz salt bath kt rumah. Beli barang tu kt shoppee 10rggt je. Diet kena jg, makan buah banyak2 n minum air cukup2.

sy ada buasir jugak, sy biarkan aje sampai beranak. sy czer, bila dah hbs czer buasir saya dah doktor masukkan ke dalam balik

sy aritu xjmpa dktr..g farmasi je mntk ubat utk sapu...nnti bgthu la utk yg tgh mngdung...

Better pergi jumpa doc sis.. atau masa checkup kat kk bg tau.. seksa nt sakitnya

Salam mom, mcm mna keadaan buasir awk skrg? Sbb sy pun tgah mengalami bengkak buasir..

1y ago

*lepas mmbuang juga sya akan cuci brsih2 dan lap sehingga kering

jumpa doktor.. klau x nt dlm pantang lg teruk

Kena jumpa doktor.

jumpa doc .