Buasir pregnant 26 week

Saya nak tanya ada tak siapa² berpengalaman kena buasir masa pregnant..saya skrg baru 26 week dn sy kena buasir ..ada ubat tak ea..? Sakit sgt ...nk duduk pun tak selesa..pedih

3 Balas

saya kene ritu tp buasir sy kecil dan x bedarah. tp ttp x boleh masuk. mmg duduk bediri baring semua sakit. doktor bagi ubat lawas berak. lepas tu berak mmg xde sembelit. lama2 buasir yg keluar tu kecut sendiri. tp time sy pg check tu ade nurse tu pon pregnant dia kene buasir bedarah mmg dia follow up dengan hospital.. dia mmg mntk buang je buasir tu tp xtau la pe ckp doktor. sy pon dh x jumpa nurse tu.

Sy kena buasir lepas bersalin. Nurse suruh kemut hari2 & make sure jaga pemakanan supaya tak sembelit. Alhamdulillah lepas 6bulan buasir tu masuk semula kedalam. Kalau tak seksa nak membuang rasa tak selesa 😅

tak boleh tolak ke dalam ke sis. kalau saya lepas membuang tu boleh tolak lagi 🥲