Lewat period sebab sakit

Saya nak tanya ada ke yg lewat leriod sbb demam atau sakit apa2 sbelum datang next cycle? Saya lewat period 4 hari, seminggu sebelum saya demam ada on antibiotik & ubat tahan sakit#ingintahu #firstbaby #bantusharing

4 Balas

ye.. boleh jadi mcm tu ~ demam & ubat boleh kacau hormon.. boleh kacau Ovulation, so boleh buat kita terlewat period.. Tapi semoga rezeki awak & suami 🤲🏻

1y ago

Baik tqq

Ya.. ada sstgh org mmg mcm tu.. sy pun pernah, sy jenis kalau ambik apa2 ubat atau supplemen period akan kacau sikit

Ye sakit boleh menyebabkan perubahan hormon. Jadi period juga boleh berubah

1y ago

Baik trimakasih

sy pernah mcm tu sis

1y ago

Masa tu Sy tiba² demam. jadi makan Panadol & piriton sebab ada simptom nak selsema.makan antibiotic lagi. bila dtg bulan, lewat 1 minggu. mungkin ubat²an kacau hormon.😅