Bolehkah bayi mandi kolam?

Saya nak minta pendapat, bolehkah bayi baru nak masuk 5 bulan mandi kolam di water theme park? Ada tips or any concern? #helpnewmommy

4 Balas

bayi 5 bulan boleh diajar berenang. boleh rujuk artikel ni: https://my.theasianparent.com/tips-dan-cara-mengajari-bayi-berenang pendapat peribadi sy, sy belum yakin lg nk bawa bayi sy ke tempat awam mcm tu. pandemik belum ada tanda2 nk reda lg. sy lebih selesa bagi bayi sy berenang dlm pool sendiri di rumah ataupun pool hotel bila dah lengang.

my baby 3m+ i bawa mandi kat hippopo baby spa je sis. sian g holiday tapi diri sendiri pun tak berani nak mandi pool ramai2😂

Masih pandemik ni. Kena berani tanggung risiko. Kalau boleh elakkan kesesakan, jarak, kebersihan dll.

hati2 la..skrg musim pandemik