tanda2 contraction

Saya nak masuk 36 minggu.. 2 ke 3 hari ni rasa sakit sekejap2 macam senggugut.. ni tanda nak bersalin ke? Bila nak g klinik, trus elok.. pastu t rasa sakit lagi kt bhagian bawah.. kiraan gerakan baby ok.. tak de lendir atau darah.. semua ok.. cuma rasa cepat penat n sakit sekejap2 je.. contraction tu macam mana rasanya? Tq ibu2 semua.. #1st experience..

1 Balas

Contraction tu perut mngeras yg sakit dia kita xleh tahan n xleh d bwk bincang sis..kalu skjp dtg skjp xdtg....atau masa dia dtg sis ubah posisi sakit berkurang..tu maknanya contraction palsu....contraction sebenar ni dia konsisten...kita kalih posisi pon xlut dah...dia sakit jgk...n sakit tu contohnya dlm masa 5 mnit contraction akn dtg sbyk 3x...mknanya sis nk bsalin dah tu...blh segera ke hospital

4y ago

Ok tq 😊