cuma mintak pendapat

saya nak luah skit kat mummy2 ..sya pregnant n tgah tnggu masa nk brsalin ..sampai sekarang sya xdedahkn kat status or laman2 sosial yg mgatakan sya pregnant .cuma orang trdekat jaa yg tau mcm family,family mertua n kenalan rapat ..ada jgak yg tnya sya dah pregnant ka belum ..n mcm2 prtanyaan yg mereka nk tau sya pregnant or tidak ..sya tak jwab pun bila dtanya mcm tu hanya gelak saja or mintak mereka doa2kan jaa ..pada pendapat mummy2 kan patut ka sya buat mcm tu xjwab prtanyaan depa yg sya ni pregnant? .brdosakah sya?? ..sya selagi tak brsalin klau boleh xnk dedahkan yg sya pregnant ..hurm ..maaf klau ayat sya ni tnggang trbalik😅

2 Balas

sy smua tau sy prgnnt.sbb sy dah pernah rahsiakan prgnncy sy, pastu gugur. banyaklah moment moment yg sy tk dpt nak lalui wktu tu. skrg bila dah prgnnt , sy tak hide pape. cuma tk share lah gmbr scan , gmbr perut ke ape. just share my prgnncy journey. sy happy mcmtu. plus kawan2 jauh dekat suka belanja makan time prgnnt ni . seronok betholl😂 nak makan ape , cakap je. mesti ade yg tunaikan . hehe. lepastu sy banyak lah dpt tips dri kwn2 yg dah prgnt , sbb dorg tau sy pun tgh lalui fasa tu. kalau awak nak hide pun tkde masalah. pilihan masing2.

same ngan sy.. family terdekat je tau.. kawan2 pun xtau sbb just contact anst tp x jumpe..ada y tye tp sy pn just ketawa..Kate insyaAllah.x berdosa pun..bersalin nnt baru hebahkan

1y ago

btul tu ..kdang2 sya risau klau ramai yg tau sya pregnant ada yg xsuka ..zaman sekarang kan mcm2 ..sya mcm trlalu brjaga2 sebab takut jadi apa2 kat baby sya ..pda masa yg sama sya tak smpai hati bila org tnya2 pdahal mereka tau sya pregnant mcm mreka nak tau dari mulut sya sndiri ..sya jadi rimas bila ditanya2 mcm tu hanya mampu gelak n mintak doakan jaa