Alahan yang teruk sepanjang kehmailan

Saya mrmpunyai alahan yang teruk smpai skrg. Kandungan saya dlm 11 minggu. Haritu sya buat check up, doktor ckp sya kena naikan berat bdn sya ke dua kg lagi. Skrg berat sya 46. Sya risau berat bdn sya tak naik sbb alahan makin truk. Apa yg perlu sya buat supaya saya dpt selera makan lepas ni.

1 Balas

selera tu kena try apa yg kena dgn tekak sampai jumpa apa yg sesuai boleh makan. first trimester saya pun alahan teruk sampai turun berat 3kg. tapi lepas tu cuba je makan apa pun walaupun mmg akan penat muntah. masuk 2nd trimester akan berkurang sikit dan akan makin ada selera