Baby high demand/high need

Saya merupakan first time mom dan baru sahaja memperolehi seorang cahaya mata. Skrg baby sudah 3 bulan 12 hari. Baby saya seorang high demand baby. Saya sentiasa kena berada di sisi baby. Tdur pon msti dodoi atau buai. Kalau siang berjaga susah nak buat kerja lain sbb baby akan nangis jika sy tiada sebelah dia. Malam pon masih berjaga setiap 2 jam. Ada tak ibu yg mempunyai pengalaman high demand baby?selalu bila baby akan mula tidur yg panjang pada waktu malam?terima kasih

1 Balas

Anak saya pun kena selalu ada dengan dia. Siang dia akan nap sekejap² lagi² kalau dia sedar ibu nya takda. Kalau anak saya 3 bulan lebih/4 bulan macam tu malam dah tidur straight 4/5 jam. Nak susu waktu malam dalam 2 kali