bersalin di hospital kerajaan

saya mengandung anak luar nikah..masih belum berkahwin..tak lama lagi nak bersalin dah..boleh ke kalau teman lelaki saya teman saya dalam labor room nanti? ibu bapa boleh teman? atau saya akan masuk seorang saja? #ingintahu

38 Balas

Tak boleh sis. Hanya waris/ibu bapa ja boleh masuk. Kalau tak sah kahwin Doktor/Nurse tak benarkan masuk. Itu peraturan hospital ya.

dh bt dosa tak malu ke awak nk bawa si dia masuk sana...tgh pngorbanan awk lahirkn budak tp aurat hmmm apola sis ni... mak tu blh la

2y ago

Banyak lagi awak akan lalui dik. Tanggungjawab tu bukan setakat tak gugurkan, tapi tanggungjawab utk nafkah dan nak membesarkan anak tu. Mmg bagus awak tak gugurkan. Tapi anak awak tu tak sah taraf dan tak boleh berbin/binti kan nama ayah nya. Dan kalau anak awak tu perempuan, tidak haram kalau dia nak berkahwin dgn ayah dia sendiri. Dan awak perlu tahu, nafkah anak yg tidak sah taraf ditanggung sepenuhnya oleh ibu yg melahirkan. Mmg bayi tu tidak berdosa, tapi saya doakan mak ayah nya cepat2 bertaubat dan tak ulang perkara ni. Semua org buat silap, tapi kita sama2 belajar dari kesilapan. Saya doakan yg terbaik utk awak dan semoga awak selamat melahirkan 😊

Hanya suami atau waris sahaja tanpa mengira bangsa atau agama

waris sah shj.. ataupun bersalin sndri shj dlm lb pun blh.. bf tidak dibenarkan kerana tiada hubungan yg sah

alamak, bf msih ad ye, knp tk nikah trus awk ? bf mne bole teman 😅 apa2 pon smoga berjalan lancar.

tak kira agama bf mmg x boleh masuk, sbb di kira xada hubungan.biasanya suami/ibu kandung & waris shj.

sesorng jea sis dlm tu . tak blh sesapa teman😌 sedangkn yg berkahwin pun ada yg takleh masuk😪

hello sye bls elok je...xde plk maki hamun...keturunan sis kot xtaw NK bce...antra ckp elok @x

2y ago

nth celah mne lah maki hamun tu🤣🤣🤣 adoi susah jenis tk sedar diri sendiri yg mula diri sendiri yg nk mengamok🤣🤣🤣🤣🤣

saya pun mcm tu..belom nikah belum ada sijil nikah..suami tak dapat masuk..

Ibu atau suami je yang boleh teman, slh sorang sahaja selain dr tu tak dibenarkan