6 weeks Pregnant

Saya mengandung 6 minggu. Mohon bagi tips, nasihat dan cadangan. Minggu ni baru rasa tekak loya, pening kepala, dan penat sangat. Bila masuk dapur, bau jiran memasak..rasa macam nak muntah (tapi tak muntah). Saya nak masak pun macam tak daya. Saya rasa saya lebih banyak baring dan tidur je. Selera makan pun berkurang. Kerja rumah banyak tertangguh especially lipat kain. Saya tak ada orang gaji. Apa perlu saya buat? Sebab tiba-tiba rasa demotivated.. terima kasih. #ingintahu #pleasehelp #thankyou

1 Balas

it's okay awak. sbb awak maseh bru lagi. biasa klau awak rsa bdan awak lemah and rsa loya² ni. awl² pregnant ni mmg kna bnyak rest and elak buat kerja rmah smntara. tpi makesure awk makan tauu. klau tk larat nk masak org makan nasi, mkn biskut² pn ckup dh. nk bgi tenaga kt awak. jgn rasa down sngt tau. nnti msuk second trimester in-sha allah rasa loya tu hilang and tenaga awak ada balik😊😊

3y ago

SubhanaAllah, terima kasih atas kata2 semangat. Really appreciate it 💞 Awak pun take care, sis 🤗