ekzema semasa hamil

Saya memang ada ekzema tapi biasa je.. allergik makan je baru naik gatal2.. tapi 2 ke 3 hari ni kaki tangan saya naik ekzema (gatal2 merah) sedangkan saya tak makan makanan yang saya allergik.. normal ke kalau gatal2 masuk trimester kedua ni? Saya 18 week dah.. mommy2 ada tip tak nak bagi hilang gatal?

1 Balas

Sama la ngan sy sis gatal2 bgthu doc,doc pn pening sbb pregnancy xleh amek ubat sebarangan.

5y ago

Betul sbb pregnant kan tak leh ambil ubat sembarangan.. tapii ya allah rasa nak garu je kalau boleh.. jmpe dktor kata baby x de pape.. skrang sy buat list stiap kali makan, kot2 ada mknan yg sbnarnya baby sy alahan..