Air ketuban pecah

Saya keliru samada air ketuban atau tak. Tetapi saya tersedar daripada tidur merasakan ada sesuatu cecair yang keluar daripada faraj. Takde rasa sakit pape pun. Perlu ke pergi hospital? 20/2 dah due

5 Balas

sy kene mcm tu Mule tk rase pape.. esok lusa baru ade drh gn lendir phtu sakit tk Bole tido g hospital kene induce sbb air Tuban kurang dah 2 hari lps air Tuban kua sikit tu baru nk g hospital sampai bby berak dlm..

1y ago

mase tu sy pon bby Still gerak tp tk sangka la jd mcm tu..

kalau pengalaman sy bersalin ank kdua 30/1 air ketuban pecah. sy dengar bunyi popp & air yg byk terus keluar. masa anak sulung pernah air mengalir tapi sikit je tp doc cakap keputihan bukan air ketuban

klo air ketuban rsenye akan basah byk.. sy pon mse nk bersalin terasa sesuatu kuar tp rupenye cecair sikit je xde lendir darah ke ape.. lps tu dtg contraction..

Batter pergi terus hospital, xtahu keadaan baby dlm tu..lg pon due dekat sangat dah..

cepat² pegi hosp sis. bahaya kalau dah prcah ketuban. baby boleh berak dlm kandungan