Skrg saya dh Pregnant 6 minggu dan saya rasa perut saya besar sikit normal ke?

Saya keliru buncit atau mengandung, tpi saya rasa perut saya tegang dan perut saya tidak berlipat kalau duduk.. #pregnant6w #firstmom #firstTime_mom

12 Balas

Samalah sy sis..padahal baru je beberapa minggu dh nampak kedepan sgt perut nie..kalau lepas mkn lg lah nampak buncit nye..betullah kata ibu2 lain yg komen..sy pon rasa angin..kalau lambat makan mula la sakit xselesa perut nie..dh sendawa dan kentut baru lega..

Kalau baru pregnant 6w dah nampak perut tu buncit sis. 6w janis besar beras aje 😄 lagi lah kalau first pregnant, biasa 5-6 bulan baru nampak perut. Tapi tengok badan juga la kalau jenis badan besar nampak la awal kot.

biasanye 6w masih terlalu awal lgi untuk nampk perut ...kalau dah 5-6 bulan baru nampk...tp ikutlah ,badan orang kn berbeza beza btw jaga diri baik baik 😊💋

Besar sbb angin tu sis. Nanti sis dah masuk 10weeks akan kerap sendawa & kentut😂 jangan risau ya. Normal je tu. 6weeks baby besar kekacang je kecik je lagi.

11mo ago

Haha betul sy pun kerap ke tut sejak pregnant. Skrg da 19 mggu pun kerap kentut

Buncit jew. Sy brt 58,tgi 157, 19w ni pn blm npk bump 🥹. First jgk.. tp dh rsa gerak bby geli2 tu. Hhee.

11mo ago

sy bru msuk 22 week .prut baby bumb comel lg tak besar mcm org lain 🤣 sbb sy tinggi 157 kot ..

Tu bloated sis , pregnant memang normal bloated 🫰🏻

sama lah...tapi Sy pregnant anak ke 4..6 week mcm 3bulan😂

sy doakan awk preggy twin. slalu twin nampak bby bump awal.

saya baru 19minggu baru nmpk perut ckit..

berat brpa n tinggi brpa???