Stress mom

Saya kekurangan susu badan.. Mcm mna sy nk bnyak kn susu badan... Sy dh buat powerpum pun tetap mcm tu jgak... Ssh hati saya anak x ckup susu.. Dan sekarang sy trpaksa bg die susu formula.. Sedangkan umur die baru 20hari.. Puas nangis.. Dlm pantang nk kena jaga emosi lg.. Sydh minum susu kurma jgak.. Anak pulak mngidap G6PD.. nk bg susu sebarang pun takut.. #pleasehelp #firstbaby #firstmom

7 Balas

Kalau anak kerap kencing n aktif maksudnya dye cukup susu… kena check tu penting… kadang org suruh yakin2 tp ada kes rupanya anaknya dehidrasi sbb maknye igt anak dye cukup susu… nk menyusu badan ni jgn stress2 tau… kena jaga demand n supply. Bila anak tak menyusu kena pam jgk…boleh buat stok in case emergency ke… saya pn mcm sis jgk, tp saya epmom, sbb lps pantang susu drop, stress jgk tp saya rajinkn pam… alhamdulillah 7 bln dh saya susukn anak… saya ada jgk cuba bg susu fm sbb haritu saya demam tak larat sgt nk susukn anak, tp anak saya tknk langsung susu fm stok susu pn dh tkde, nk tknk gagahkan jgk diri, n skrg lega sikit dh sbb anak dh start makan, dye kurang sikitlah menyusu… tp saya still simpan stok susu risau kalau anak tumbuh gigi tkmau makan pulak kan at least ada stok susu