22 weeks pregnant

Saya keje berdiri 8 jam.. ade ppe risk ke utk baby if kaki dh start bengkak sbb berdiri lama??? hm sakittt

1 Balas

Saya pernah bekerja 12 jam berdiri . Memang takboleh sis , kita akan rasa nak pitam , panas even dalam aircond . Kaki bengkak mcm sis kata , tapak kaki akan rasa sakit . Pinggul sakit , area kemaluan pun . Risk untuk baby ada yg saya tau , effect tumbesaran & perkembangan baby , berat baby . Lahir premature . Kalau boleh elakkan berdiri lama , buat regangan , alas kaki ketika berdiri , banyakkan minum air supaya tak dehydrated . Duduk kalau sis dah start rasa badan panas . Semoga baik2 saja sis & baby .