prosedur kelahiran anak luar nikah

Saya ingin tahu apa yg perlu seorg prmpuan dan lelaki kpda ank yg masih dlm kandungan 8bulan buat?? firstly family xtahu,,kedua perlu lakukan apa utk selesai kn masalah2 ni..

2 Balas

Hye saya pernah handle kes ni, saya tolong kawan saya. Cuma lelaki tak nak bertanggungjawab. First kena pergi buat buku pink. If belum buat. Second fikir baby tu nak dijaga or bagi family angkat.? Third buat report polis, tapi if bawah umur polis akan ambil tindakan, kalau bukan bawah umur, polis akan soal adakah awak dirogol atau suka sama suka. If suka sama suka buat report untuk cover diri, sebab bila bersalin gov pihak hospital akan refer kebajikan masyarakat dia nak tengok. Nanti kebajikan akan bagi tahu pejabat agama.

4y ago

Balim itu apa ye??walaupn family sebelah lelaki yg jdi penjamin pn boleh ke??

Boleh sesiapa bantu dalam hal sebegini