kesan ubat

saya ingin bertanya.adakah selamat semasa hamil apabila memakan ubat sakit gg ?

5 Balas

ubat tahan sakit yg kami dentist selalu bg dekat ibu mengandung hanya paracetamol (panadol) shj sbb tu yg paling selamat. safrosyn tu group ubat yg agak kuat jugak sy nasihatkan puan elakkan makan. boleh jumpa dentist dulu utk tgk punca sakit. dr akan bg antibiotik jika perlu. antibiotik seperti amoxicillin selamat utk ibu mengandung.

Untuk ibu mengandung, sbelum ambik apa2 ubat kene jumpa dr dlu.. Jgn pndai2 ambik sbb tak smua ubat ssuai untk ibu mngandung. Sye haritu batuk teruk pon x brani mkn ubat. lpas pergi kk doc bg ubat pon sye mkn skali dua je wlaupun ubt tu utk ibu pregnant.. Kalau sakit gigi mkn paracetamol je

Yg ni puan kena tanya doktor. Sbb ubat pun bukan semua jenis boleh makan.

ubat apa yg puan makan ya?

1y ago

ubat beli d farmasi tahan sakit warna biru ada tulis safrosyn .