Ukur lilit kepala baby lebih besar dari perut

Saya ibu muda yang akan melahirkan anak sulung saya nak tanya ibu ibu dalam ni pernah tak alami situasi yang sama macam saya. Sekarang saya dah 31 minggu masa 30 minggu saya ada buat scan baby dan didapati ukur lilit kepala baby masa scan lebih besar dari perut untuk ukuran pada 33 minggu. Saya nak tanya pendapat ape yg perlu saya buat?

2 Balas

Klu xde yg bhye xperlu rsau sis.. sy ank first pn kpla memg bsar.. xikt usia kandungan.. tp alhamdulillah.. xde ape2.. yg no2 ney pn scan sme jgk.. kpla bsar dr usia kandungan.. tp xde mslh ape pn..

3y ago

Xde sis.. second last checkup tue bru jmpe dktr.. dktr scan.. ckp kpla baby mcm bsar.. last checkup kte tgk plk mcm mne dktr ckp.. mgkn kne bsalin awl ke mcm mne... tp last checkup sy x pergi sbb husbnd kje.. lpas tue sy trun tande awl... due 25.. 21 trun tande... tp memg sush sikit baby nk klua.. sbb kpla bsar sikit.. tp masih norml.. kne guntg smpi punggong haa.. bru baby blh klua.. 😅😅😥 alhamdulillah... skng baby da 9bln lbh haa...

rasanya kita tak boleh buat apa2. Ada Tanya dengan doctor Yang check tak? apa next step?