Minum air kelapa di Trimester 1

Saya hendak bertanyakan soalan, bolehkah di trimester 1 ni minum air kelapa? Ada efek apa2 tak? Orang kata tak elok minum air kelapa masa awal2 kehamilan ni.. betul ke? Mohon pencerahan pada yang ada ilmu tentang ni.. terima kasih 😊

19 Balas

Ikut badan ye sis. Sis cuba sikit2 dulu... Ada org xboleh, penerimaan bdn lain2. Sy minum sbiji air kelapa start dari 7w sehinggalah nk msuk 5 bulan ni. Sebulan sekali memadai..

Boleh je sis. Saya amalkan air kelapa dari 1st trimester. Sampai lah sekarang ni nak masuk 3rd trimester. Sebenarnya bergantung pada badan masing2.

3y ago

okey sis.. tq komen 🥰

Saya air kelapa laa buat rasa tak muntah. Dari awal memang minum. Tak pernah dengar pulak tak boleh minum. Huhu.

3y ago

sy pernah dngar. sbb tu bertanya.huhu

boleh minum. air kelapa dapat menghilang alahan morning sickness. tapi dgn syarat hanya segelas sehari.

Boleh je minum takde masalah sis, saya minum air kelapa mcm biasa 😁

heran pula dengan kau pelacur eiyna muka hodoh bau babi kampung

3y ago

Hari ini Jumaat.. Semoga hari ini yang baik2 sahaja keluar drp mulut awk #tanpanama .. banyak2 kan beristighfar.. zikir untuk tenangkan hati.. kalau ada masalah share.. insya Allah akan ada yang bantu.. semoga urusan awk dipermudahkan..

bole tapi Jgn banyak takut urat sejuk

3y ago

Yeke sis? Boleh share source x? Berminat Nk baca

Moderate intake.

saya minum sikit je