39 minggu tapi belum lagi ada tanda nak bersalin

Saya harini dah 39 minggu tapi belum ada tanda nak bersalin hm dah macam2 saya buat tapi baby still macam selesa je dalam perut . YaAllah takutnya kene induce . Mohon doakan saya ye agar dipermudahkan segalanya & baby keluar sebelum due 🥲🥹 due date saya 22/4 #firstbaby #pleasehelp

10 Balas

Sy plk due 24.4 pn sme blm Ade tnda2 Lusa dh gnap 39 minggu...sblm ni mse pegnent prtme n kdua dlm 37-38 dh branak dh...ni xthu sbb ape lme sgt bby dlm ni,risaw jgk sbb jarak dri khamilan dlu hmpir 10 thun..smoga ibu2 yg tgh tggu due dprmudahkn brsalin hndkNya..amin2 ya robb

12mo ago

amin2 smoga awk pn cpt brsalin n mudah bersalin..Sy mse lps trun tanda tu Mase kontraksi Bru ckit2 Sy smpat mkn kurma 3 bjik,tlor msak spruh sbijik,2 bjik pil klapa dara Dan air msak...in Sha Allah bukaan laju...Sy Bru rse kontraksi laju tu dlm kul 5-6am tp kul 7.30am dh brsalin..dri 2 ke 3cm 3cm trus 6cm,ttbe 10cm misi Bru nk cek jln nk klua trus bby🤭...tp kontraksi mse tu tetap sakitla Allah je Thu,latih diri trik nafas dlm2 mse tgh sakit mngeras tu...pstu hmbus...

saya 39 minggu 4 hari baby pun macam selesa lagi dalam perut.. takda tanda2 jugak huhu esok 16/4 kena serah diri dah untuk kena induce sbb saya ada gdm. nervousnya

12mo ago

tahniah...sme tarikh brsalin kite slmat brpntang jgk

sya 39 minggu 5 hari baby pon mcm selesa agi dlm perut..tkde tanda² nk bersalin lagi...semoga dipermudahkan segala urusan kita semua nnti yaa...aminnnn

1y ago

Aminnnnn insyaAllah 🤲🏼

saya due 22/4 juga sis Alhamdulillah dah bersalin 11/4, sama juga mcm takde tanda tanda tapi pagi tu keluar darah, semoga urusan sis dipermudahkan ♥️

12mo ago

sme tarikh birthday dgn saya sis.. btw, tahniah

sama lah saya due 22/04. selesa sgt baby kat dlm ni. semoga segala urusan bersalin kita dpermudahkan. insyaAllah

1y ago

InsyaAllah aminnnnnn 🤲🏼 nervousnya sebab saya ni first baby

sama dgn sy sis sy due date 22/4 ni jugak . moga Allah dipermudahkan segala urusan kita . aamiin 🤲

1y ago

Hehe yeayyy ada geng lah 😂 saya sekarang tengah cuba untuk rajinkan diri exercise hm cubalah ikhtiar mana saya mampu sebab takut nanti kene induce ke apa . Saya doakan urusan sis jugak dipermudahkan

Saya pun sama due 22/4 . Doakan semoga urusan kita semua dipermudahkan

Bykkn bersama suami even rs xselesa dh sarat ni. Its help a lot.

12mo ago

Betul tu . Saya bersama suami em esoknya tu harini contraction pain terus datang

Saya due esok 19/4 lgi la tkde tanda apa ii lgi 😭

1y ago

Yeke sis . Semoga dipermudahkan segala urusan tau . InsyaAllah kita kuat

Doakan sy jugak due 25/4 ni..amiin

12mo ago

Dah bersalin 22/4 secara normal (vacuum)…Alhamdulillah