Sembelit dlm pantang

Saya hari² mkn sayur,minum air suam bnyk,kdng² mkn yogurt,makan buah nk bgi membuang . Hari² telan lactulose pun xjdi smpai buang air besar kuar darah . Sy xpenah sentuh makanan pedas sjk dlm pantang. Sy xtau kne bt ap lgi nk bgi mudah membuang #pleasehelp #ingintahu #firstmom #bantusharing

5 Balas

Cuba perhati kot ada makanan @ minuman yang boleh jadi sembelit? Macam saya, kalau minum milo @ roti lebih sikit, mula lah, memang confirm sembelit. Boleh makan minum semua tu, cuma dalam kuantiti yg sedikit.

6mo ago

roti jarang sy makan,milo sy xminum tpi sy minum horlick dgn biskut jacob,biskut hap seng . maybe sy kne stop kejap kot nk tgk punca sy sembelit

salam sis,sy pon tngh dlm pantang baru hari ke 26..ade masalah sembelit juga,mkn ubat klinik xjalan,last2 try phytonatal,ubat herba.. Alhamdulillah terus blh membuang setiap hari

Saya cmni juga minggu lps pkai ubat cucuk bontot psto makan ubat senna dr farmasi ubat biji bru elok membuang😁

6mo ago

yeke sis. nnti nk try cari ubat telan kt farmasi hrp sesuai dgn sy

try dulcolax

try enema tgk

6mo ago

orait sis tq