Sembelit dlm pantang

Saya hari² mkn sayur,minum air suam bnyk,kdng² mkn yogurt,makan buah nk bgi membuang . Hari² telan lactulose pun xjdi smpai buang air besar kuar darah . Sy xpenah sentuh makanan pedas sjk dlm pantang. Sy xtau kne bt ap lgi nk bgi mudah membuang #pleasehelp #ingintahu #firstmom #bantusharing

5 Balas

salam sis,sy pon tngh dlm pantang baru hari ke 26..ade masalah sembelit juga,mkn ubat klinik xjalan,last2 try phytonatal,ubat herba.. Alhamdulillah terus blh membuang setiap hari