puasa untuk gdm

saya hamil 16w5d sekarang dan sangkut kencing manis. soalan saya, ada tips tak untuk puasa tapi kekalkan bacaan bsp cantik?

2 Balas

Hi. I gdm tapi dah nak due lah. Try puasa last week alhamdulillah mampu. Pagi i sahur pisang, air masak 500l, kurma 3pcs & sup kentang. I punya gula akan spike kalau makan nasi. So i reduce nasi. Good luck sis

sy pun gdm baru 14weeks..pagi td sahur jgk..skrg gula dh 4.1..risau jgk hypo..jadi sy buka je takut menggigil