Detail scan

Saya gdm on diet,nurse ngan doktor suruh buat detail scan,wajib kena buat.. Boleh x kalau saya xbuat detail scan tu,sbb ade masalah peribadi?? Ade risiko pape x kt baby?? Stress fikir benda ni..Hurmmm#bantusharing

6 Balas

Saya pon baru 1st trimester lagi. TAPI dari pembacaan social media doktor2 professional, diaorg cakap “details scan” ni bertujuan utk pantau perkembangan baby. Maksudnya organ penting baby (otak / jantung / tulang belakang / bibir / jari / tangan). Kalau utk ibu yg tak bermasalah sepanjang kehamilan, mungkin boleh buat pilihan. TAPI utk ibu yg ada masalah kesihatan sepanjang kehamilan, sangat di galakkan bertujuan utk mengesan & pantau kalau ada kecacatan dlm perkembangan baby.