ALAHAN TERUK

Hi saya #firstmom pregnant dh 10weeks.. saya ada alahan yg teruk makan pon x boleh mnum pon sama jgk akan muntah berlambak.. bile tak mkn sye jdi muntah hijau sbb perut kosong.. ade tak tips untuk kurangkan muntah.. saye mkn roti dan mnum air tak sampai 5 minit muntah kluar balik smua yg dimakan.. saya dh pergi klinik swasta, kk, hospital besar dr bg ubat yg sama tp masih x dpt kurangkan alahan.. bile mkn ubat pon akn muntah balik.. tlg bantu saye🙏🏻 saye x larat dah muntah sambil menangis tak tahan dh rase😭 #SeriusTanya

11 Balas

sis kena makan jgak walaupun muntah🥺kena pksa...mcm sy pulak mcm2 mkanan sy cuba makan tp tak lalu jgak..last2 sy cuba bihun tomyam..baru lah loya sy ok sikit...kalau tak tuhan je thu rasa loya dia mcm mana...sis try n error k...

1mo ago

saye dh try n error sis . sye mkn bihun tomyam x smpai 5 minit keluar balik bihun nye 🥲 pstu jdi lapar balik.. smpai gi klinik swasta dia bg surat gi refer hospital besar.. 🥲