First child deliver berapa minggu?

Saya first time mommy yg dah 36 weeks skrg. Saya byk juga baca ada yg deliver 38 weeks dan sebagainya. Saya nak tanya pengalaman mommy lain - anak pertama deliver at how many weeks? #pleasehelp #firstbaby #pregnancy #bantusharing #firstmom #ingintahu

50 Balas

1st: 33 weeks asbab bloody show, rupanya dh on active labor (sempat dexa 1x) 2nd: 40w 3d. Ptt serah diri 40w7d tapi waktu 40w3d rasa tak sedap hati sbb kerap keluar masuk toilet tp x keluar pun (ber*k). So terus pi hospital, rupanya dah 9cm 3rd: insha Allah due September ni, tapi dpt tarikh utk serah diri sbb yg 3rd ada GDM ubt Metformin

2y ago

Moga mudah semuanya sis! Saya doakan yg baik2 untuk anak ke-3 ✨

1st child - 34w sebab leaking. Tp baby keluar alhamdulillah sihat 2.85kg. Dexa 2x untuk matangkan paru-paru baby. 2nd child - 39w 4d normal. Sihat 3.3kg 3rd child - 39 w 3d normal. Sihat 3.6 kg. Paling besar & paling berat setakat ni. 4th child - insyaAllah mac tahun depan.

2y ago

Itula tp masa tu 1st baby kan. Bila baby asik kena berulang g KK nk kna cucuk cek kuning kita yg jd down kesian tgk baby kna cucuk. Padahal baby sikit pn tak nangis. Cuma masa kuning tinggi kna jga la serah diri ke hospital sebab nk kna letak baby bawah lampu. Masa tu bertambah² down sebab tengok dia xpakai baju, mata kna tutup, pampers pun doctor kata setakat tutup depan dgn belakang je sayu la rasa hati. Cek pulak fungsi hati lagi bertambah² risau kita. Alhamdulillah satu hari tu bacaan kuning start turun dan biasa kalau bacaan da turun result seterusnya pn akan tunjuk tren menurun sampai la da xpayah cek. Huhuhuu..jenuh..time tu xdapat nk pantang betul sebab asik ulang alik klinik ngan hospital je..alhamdulillah anak kedua & ketiga pun kuning cuma kuning yg normal dalam seminggu da ok tu..

40w2d emergency czer. 🥲 baby dah terlalu besar masa scan. Dan ctg pun jantung baby dah tak cantik. Dr takut baby distress. Dr bagi pilihan sama ada nak induce atau czer. Saya dan suami sepakat pilih czer. Nasib la pilih czer sebab dr kata baby tak masuk laluan langsung. Kepala baby sangkut kat tulang punggung saya 😂

2y ago

Alhamdulilah. Kira lewat dr due date lah kan. Janji awak dan baby selamat

pengalaman 1st baby 39 minggu 5 hari. biasanya sy tnya mak sy,kebiasaan dia lahirkan kami adik beradik berapa minggu. so nnti kita akan lahir around minggu tu jgk. ni petua org dulu2 lah. kwn sy dia lahir premature. so dia lahirkan ank skrg ni pon premature. try la tanya ibu awak nti😁

2y ago

Mak saya deliver saya awal 2 weeks katanya huhu

Sy 37 weeks 2 days. Pukul 10 pagi air ketuban pecah dah 3cm masa tu n dah mmg warded 5 hari sebelum tu sbb ada rasa keras2 cuma tak sakit. Pukul 4 ptg tolak labour room, 7.55malam bersalin normal. Berat baby 2.5kg n baby sihat.

2y ago

Lama juga awak warded. Saya cuak sebab xprepare hospital bag huhu.

38weeks 3days. doctor induced bukaan setakat 6 cm je tp contraction yg amat kuat , baby hampir² lemas kat dalam so trpksa emergency czer . semoga di permudahkan ☺

2y ago

Tq awak got sharing!

saya 40weeks...serah diri sebelum due date sebab gdm...contraction strt 10mlm until ada spot darah pukul 7 pagi..pukul 9 alhamdulillah beranak normal..baby 2.9kg..

2y ago

ha ah...tepat dgn hari due date...mcm tak sngka jugak..tkut jugak takda contrction sebab kalau lepas dri tarikh due date perlu induce..Alhamdulillah ..cantik aturan Allah ..

Saya 39 weeks 5 days. Alhamdulillah bersalin secara normal. Baby pun sihat 3.67kg 😊 keluar tanda (darah) pukul 3 pagi, pukul 10:50 pagi selamat bersalin

2y ago

Alhamdulilah! Harap saya pun mudah juga

Saya 40 weeks 9 hari 😫 betul2 baby xnak kluar..baby firts masa tu..second baby pulak 40 weeks 6 hari 😫😫 yg 3rd ni hrap2 xlama sgt la

2y ago

Selalu saya dgr awal - ini first time dgr lewat 😅

hai ..sy 38minggu 2 hari... keluar tnda2 nk bersalin which is keluar darah (pagi)...next day (mlm) bersalin...

2y ago

Faham awak! Ramai nya yg 38 weeks