Risau dan overthinking terhadap bayi dalam perut

Saya first time mom, 29weeks, boleh advice macam mana nak hilangkan rasa risau? Saya selalu duk fikir anak dalam kandungan ni ada yang tak sempurna contohnya down syndrome... boleh ke kalau nak check melalui scan atau apa apa? Taktau la, hari hari duk doa supaya jangan overthink tapi hari hari juga duk terfikir. Video2 di tiktok pun asyik lalu bebudak down syndrome u_u adakah ia petanda?

10 Balas

Btul la sekarang banyak org share/post pasal benda2 x best masa mgandung lagi kat tt , Kkdg kat tt tu kluar sbb kita ad search pasal baby, brg baby , cara pantang klau kluar yg buat awk xsdap hati awk report not interest spaya xkluar vdeo cam tu.. acctly sy pun jadi overthking mcm awk, smpai ari2 saya pgang perut check nadi baby , klau xgerak saya ssh hati, sampai tahap nak nangis, risau huhu.. pasal scan detail tu klau awk xsedap hati sgt,try la scan, setahu saya klau scan smua organ dalam 150 ja kat tmpat saya, (swasta) apapun awk banyak kan baca doa & amalkan surah plindungan utk kita & baby. Ingat tau even kita overthking Kena kuat smngat & positif demi baby, skit ja lagi 💪🏻apapun sy sama ngan awk 29 week☺️

10mo ago

Pembetulan *check jantung baby bukan nadi😅 kkdg suh suami dgr, ada gerakan n bunyi jantung, nak lagi baik beli alat scan boleh dgr jantung baby tu