Kandungan 11 weeks

Saya first pregnant nak tanya kalau ada sesiapa tahu petua untuk kurangkan alahan saya tak larat and penat asyik makan je nak muntah loya ..tak larat semua benda malas nak buat asyik nak baring je ..bila makan muntah masuk dapur muntah sampai lembik da badan nak makan pun takde selera🥺boleh share tak petua kurangkan alahan #seriusnanya #firstbaby #firstmom

15 Balas

saya pun tau sis.. kena tahan .. dh masuk 13 weeks nnti okay lah tu.. dh boleh mkn sikit.. sy mkn buah je kalau lapar.. jgn biar perut kosong.. sy slalu kalau habis mkn .. sy duduk je dulu sampai 30 minit mcm tu.. baru angkat lepastu baring.. takde rasa nk muntah kalau buat mcm tu.. mkn roti ke biskut ke dgn air panas waktu pagi.. hehe.. mkn bubur utk elak perut kosong ..

2y ago

Terima kasih sudi share 🥰semoga urusan kita dipermudahkan aamiin🤲