Kandungan 11 weeks

Saya first pregnant nak tanya kalau ada sesiapa tahu petua untuk kurangkan alahan saya tak larat and penat asyik makan je nak muntah loya ..tak larat semua benda malas nak buat asyik nak baring je ..bila makan muntah masuk dapur muntah sampai lembik da badan nak makan pun takde selera🥺boleh share tak petua kurangkan alahan #seriusnanya #firstbaby #firstmom

15 Balas

sama aku juga dah 12w masi mual muntah🥺 perut cpt lapar tp bila mkn bru je npk dah uekkk uekkk nk muntah.. aku smpai nk nangis.. bila dah mkn sikit keluar balik...

sy kua jejln sis..sy KLU dok umah MCM2 penyakit DPT...sakit pale nk muntah lah pe lah...so biasa KLU dah tbe2 rasa nk sakit pale..png2 sy cpt2 kua umah..jln2 amk angin...

sy kerap tdo dan tak ada langsung selera mkn...g kerja pun force diri sendiri utk kuat...sbb mcm nk tdo je 24jam

saya amalkn kurma n anggur hijau utk hilangkan loya. alhamdulillah. smoga mummy diberikan kesihatan.

2y ago

thanks next boleh try amalkan juga and you too mommy..

blh try ubat veloxin sis..sy amik tu msa truk aritu