Makanan bayi 6bulan

Hi , saya first mom , boleh suggest tak makanan bayi untuk 6bulan ni macam mana . Yg berhasiat dan boleh menggemukkan .

3 Balas

day 1-4: bubur nasi halus + evoo day 5-8: bubur nasi halus + pak choy + evoo day 9-12: bubur nasi halus + bayam + evoo day 13-16: bubur nasi halus + ayam + sawi + evoo day 17-20: bubur nasi halus + ayam + carrot + pak choy + evoo day 21- 24: bubur nasi halus + ayam + bayam + evoo snacking buah : day 8 blh mula dgn buah lembut (betik, buah naga) - try and error. lenyek halus . if bby mkn 3-4 suap pd pemulaan is okay. feed 1-2 times per day. air masak kena bg lps mkn, gap at least 1hr dgn susu. do not focus nk bg anak gemuk, fokus pd appetite. bila bby mkn bkhasiat, eventually berat dia akn naik

4mo ago

sorry evoo tu apa?

kalau ada fb boleh join group happy baby food malaysia. kalau baby awak xde eczema dan awak & husband xde history alergik boleh je nak terus bg complete dkt baby. mean ada carbo+protein+fibre. 4dr xwajib buat

klu sye, masa baby 6 bln sye bg bubur halus dlu.. lps tu puree sayur.. puree buah.. ble da 7 bln bru sye intro protein..