Saya nak mintak pendapat

Saya first mom. Baby skrg dah 11 hari. Baby cluster feeding. Pagi malam non stop mnyusu. Selang 15-20 minit mcm tu nangis mnta susu😭 Sy berpantang sorg2 ja dkt rumah. Bahagian peranakan sakit sgt bila duduk atau bdiri walaupun x lama, rasa mcm nak jatuh ja rahim tu.😭 Suami pula p krja pkul 8 pagi, balik pkul 5 petang cuti sekali sminggu je. Mcm mana mommies atur masa dgn baik ya serta jaga emosi mental lepas bersalin anak pertama ni?😢 Emosi dan mental sy betul2 tak stabil skrg. sllu nangis ja. Betul2 tertekan😭

2 Balas

Sy pn mcm ni sis, selang kejap2 nk susu. Rasa penat sgt.. kdg tu tersengguk time menyusu.. last2 sy menyusu sambil baring.. anak nanges sy sampai x layan pn, umo baru 7 hari.. tau2 je dia pandai cari susu sendiri. Sbb bila sy terjaga tgok dia tgh menyusu.. terjaga skali lg da lepas sendiri.. sy mcm lantak laa.. sy ada major depression.. da lepas beranak ni kne lg jumpa kaunselor psy , rasa nk lari jauh2 xnk jumpa sape2.. mmg bahaya tu sis asyik nanges2., awk pegi checkup kt kk x pasal sakit tu? Pastu nurse dtg tiap2 hari x kt rumah? Kalau nurse dtg, kne bgtau dia psl awk sakit tu.. jgn sorok2 bab sakit.. takut benda lain lak jadinye nnti

Saya hari ke 13 sis. MasyaAllah sorang ya sis. Kena bagitau suami. Kot suami boleh carikan tukang urut. Teman sis menyusu bila ada kat rumah. Kesian sis sorang hadap. Harap babynya cepat habis fasa cluster feeding tu.