BOLEH BAGI TIPS TAK CARA NAK MENERAN DENGAN BETUL ANAK FIRST SUPAYA X KENA GUNTING

Saya due bulan 23/06/2020 niy...tapi saya banyak nak belajar dlu cara meneran dgn betul,, ada yg boleh share dan bagi tips tak utk lancarkan kelahiran anak first saya niy nanti....adakah melalui senaman ibu mengandung boleh melancarkan persalinan atau dari segi pemakanan ?

27 Balas

Kena buat urutan prenium,jgn agkat punggung, nafas dgn betul..

5y ago

Sama2

Awk teran jangan angkat pungung nt koyak lagi banyak..

5y ago

Kalau koyak mesti susah kena jahitkan sebab koyak mmg x cantik mcm luka kena gunting cantik tapi itulah tetap sakitnya sama kn sis...sbb ada org ckp bius hbis ubat masa kena jahit tu dah rasa sakitnya

Yg lbh penting ialah menggali ilmu breastfeeding ya puan. 😊

5y ago

seminggu byi menusu . puting melecet . menangis tak tahan sakit . macam nk tercabut rasa . lama lama baru ok . pengalaman manis

Tumpang ambil ilmu jugak ye.. Sy pon ank first 24/6/2020

5y ago

Takpe sis,, tumpang jer sebab kat sini memang kita sama2 mencari ilmu yg kita memang x pernah rasa lagi...lagi2 anak first ...due kita sama laa bulan 6 yg penting doa bnyk2 jer laa smoga sis di permudahkan masa bersalin nanti amin...🤗🤗

ikut apa yg nurse ckp..

Tumpang ye.. Sya pn due 25/06/20

5y ago

Tq sis... 😊

Tengok d post sya

5y ago

Baik sis...terima kasih ,, sya akan tgok...🤗🤗