Ibu preggy yg ada masalah gdm tapi diet makan control sendiri boleh bersalin normal atau ceaser ????

Ibu preggy yg ada gdm diet control boleh bersalin normal atau ceaser?

4 Balas

masa mngandung anak pertama kena GDM diet control juga... klau Blum ada tanda2 bersalin, sehari sebelum due kena suru serah diri Dan masuk ubat induce klau kpla baby msuk laluan.. bersalin normal tp nyaris2 kena czer sbab dah lebih 12jam contraction Dan bukaan Masih 4cm. nasib baik dlm bilik bedah kepala baby dah nak kluar 😅

Y saya faham doc bgtw boleh bsalin normal cume xboleh bsalin pd 40w, mesti awal dlm 37w. Sb tkut bby besar.

boleh je sis asalkan ada tanda tanda before tarikh serah diri / due date .

dua2 boleh. depends on the keadaan baby.