38 minggu 4 hari

Saya due 5/10 nanti tapi perut asyik mengeras, selalu sakit perut macam period pain tu and kadang² sakit bhagian bawah dgn pinggang. Tapi takda tanda kluar lagi #firsttimemom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

1 Balas

saya rasa itu dah mula tanda2 awal. kalau pengalaman saya dulu, 2 minggu sebelum bersalin mcm ni. tp plus pakej nak membuang kat jamban. semua ni datang on off. so, sis ni rasanya tak lama dah tu. mana yg xsiap lagi kelengkapan tu.. kena setelkan segeralah. cam saya ni dh tahu nanti nak bersalin. basuh toilet siap2. kemas dapo siap2. baju2 anak mana yg koyak, nak jahit ke apa .. sudahkan semua. yg keperluan anak yg mana kena beli semua saya setelkan. bukannya ayahnya tak boleh buat. tp rasa mcm puas buat semua sendiri. anak saya yang besar2, mak, asben pun cakap. tak padan ngan perut besar. aktif bukan main. hahah... sebab tu laa kot saya senang bersalin. teran sekali dah keluar. baby semua 3kg++ belaka.

2y ago

wahh rezeki sis mudah bersalin, terima kasih sis sudi respons ya☺️ doakan saya mudah bersalin mcm sis dan sblm due date..