siapa ada pengalaman kene serah diri ? boleh share

saya due 28/7 ni tapi kene serah diri on time dkt due tu . skrng tanda apa apa pun belum ada lagi 🤣 puas dh berjalan senaman

2 Balas

Saya due date 4/7. Kena serah diri 3/7. Tp lastly baby keluar 7/7 , emergency czer haha. Saya kena induce belon, tp bukaan stuck 4cm. Doc terus decide czer sbb ctg baby dh tk cantik. Nnti awak bykkan berjalan dalam ward, buat senaman kupu2, buat squad..mana tahu cpt bukaan awak nnti . Saya pun cuma contraction manja2 je sebelum kena serah diri tu. Sakit senggugut kejap pahtu hilang. Dtg hospital tak sakit apa pun. Lepas induce tu baru laa rasa dia mula start mengganas hahha

kena bykkn jalan itik, ketuk ketampi, senaman atas bola, buat urutan perineum, bykkn bersama suami, bykkn berdoa.

10mo ago

klau kena induce doa byk2 biar baby punya heartbeat sentiasa okay. sbb klau heartbeat baby drop sikit je, mmg auto emergency czer. sy dulu sempat induce belon je lps tu xleh nk induce ubat dah sbb ade contraction kuat dah n bukaan dah 3 cm. masuk labour room bila dah 3 cm. lps doc pecahkan air ketuban mmg menggelitat sakit dia. sy pulak jenis period xde period pain. rasa mcm period pain yg sakit 1000x ganda huhu lps pecah ketubantu. nk mntk ubat tahan sakit boleh. klau mntk, boleh mntk yg gas ethanox or epidural. sy pilih ethanox masa tu sbb xnk effect sakit pinggang berterusan lps bersalin. cuma gas ethanox ni klau x kuat tahan mamai takut tertido je. sy nasib baik okay je aritu wpun mamai2 tpbstill boleh dgr arahan doc n dpt teran n tahan nafas. klau epidural after effects lepas bersalin pulak akan kerap sakit pinggang. haaa tu jelah