TANDA NAK BERSALIN MACAM MANA YE😰

Saya due 15/8 ad 5 hari sahaja lagi tp blum ad tanda sakit or kluar air apa apa pun, just bby tk berhnti bergerak , ni anak first sy tk thu mcm mana tanda nya, and risau takut trlebih due 🥺 . Macam mana tanda nak bersalin tu ye ??

TANDA NAK BERSALIN MACAM MANA YE😰GIF
9 Balas

Sy due 19/8. Tapi jumaat lepas warded sbb baby tak aktif. Then isnin lepas pegi check up macam biasa, doc KK tanya ‘kenapa doc Hospital tak paksa bersalin?’ 🥹 Seram kita dengooo. Pastu sy jawab sbb belum ada apa2 tanda nak bersalin. Tapi tula, jadi risau bila dalam keadaan camni. Tah bila, macam mana la tanda nak bersalin tu 🥺🫣 Takoddd pulak 😭

Tanda obvious cuma bloody show/ pecah ketuban. Apart from that, perut mengeras & senggugut kerap. Sy bsalin 41w. Smpai due mmg takde tanda. Segala aktiviti dh buat tp mmg bby masih syok kt dlm. Sy turun tanda pun bila dh serah diri. Yg penting ibu & bby selamat.

Saya plk due 31/8 tp ptg td bwk ke mlm ni dh skit prut mcm senggugut tu. Skrg nk tdo dia dh hilang skit. Masih monitor pergerakan baby cm biase jelah. Misi kata dh ckup bulan ni bila2 leh klua. Tapi sy first pregnant ni neves sgt😹

2y ago

😇😂baby main smackdown

hai sis,sy pun sama due 26.8 tp mcm xde tanda² lg nk bersalin,makin rancak dy bergerak dlm perut☺️3 ank yg sblm ni plg lewat 38w,tp semua boy,yg ni girl,org² ckap girl lambat skit,btl ke?

2y ago

sama due dgn saya anak kedua, blm ada tanda, mlm semalam bayi gerak dlm perut terasa sakit mencucuk kat vagina dlm beberapa saat beberapa kali. Ari ni gi check up, kata doc itu bukan tanda tapi rangka bayi yg menekan itu sbb posisi dibawah. Kalau xde tanda kena serah diri 25/8 sbb gdm on diet. Kaki bengkak sakit waktu jalan dan rasa berat. Kerap kencing kalau minum air. Bayi gerak rasa mengeras tp bukan tanda sbb blm mula sakit segugut lg. Tawakal aje sbb takut jugak pengalaman anak kedua lain pulak. Teringin makan mcm mcm itu ada

saya due 13/8 perut kerap mengeras, sakit sengugut tu ada tp tk kerap sangat.. tanda² lain belum ada lagi.. Harap dapat bersalin sebelum due.. 4 hari lg 🤧

Ehh samaa due kite! Strt harini saya sakit perut mcm sengugut.. tk tahu lah tnda ke apa sbb ni pun first babyy

2y ago

sayaa tdi contractions tiap 10min g hosp dah. dah bukak 2cm terus masuk wad

saya due 15/8 sama dgn awak..and takde tanda jugak tapi perut skrg kerap mengeras je tapi tak sakit

Sy 16/8 serah diri. Skrg 39w perut kerap mengeras, mual, keluar lendir jernih sejak kelmarin

2y ago

sy pn mual. due 14/8 tp xde tnda kuar drh atau air ketuban. isau jgk ni klau terlepas due

saya pun sama .. 😥