Ada siapa2 disini yg ibu mengandung tp timbang bdan 47kg+

Saya disini pregnancy dah msuk 3bulan lebih tapi sudah nmpk bby bump ini bila saya berdiri atau duduk tapi sebaik saya baring perut pndai nmpk slim,normal kah tu?#ingintahu

2 Balas

Kena tengok BMI (berat kg / tinggi meter x tinggi meter) baru tau sihat ke tak. Sesetengah orang lebih tinggi, so beratnya pun akan lebih. Saya pun masuk 3 bulan, pinggang dah tambah 3 inchi.

Buncit dari kegemukan / mengandung, kalau baring memang akan nampak leper sikit