Share Tips Untuk Ibu2x Baru Pls...

Saya disahkan hamil 5minggu dan nie adalah pengalaman pertama saya,saya nak minta pendapat dari ibu2x yang lain adakah perna mengalami masalah yang sama dengan saya. Masalah Yang Pertama_Saya Selalu Sakit Pinggang Disebelah Kiri Namun Sakit Tu Tak La Sakit Sangat..Adakah Itu Normal??.. Masalah Yang Kedua_Saya Sekarang Sangat Sukar Untuk Buang Air Besar Kadang Naik Stress Je Rasa..Adakah itu juga Normal??..

2 Balas

Tahniah sis atas kehamilan. Untuk sakit belakang dan susah berak tu normal. Macam saya, masa pregnant saya tampal salonpas hisamitsu kat area sakit belakang. Saya pernah tanya doktor, doktor kata boleh je pakai masa pregnant. Untuk susah berak pula, saya banyakkan makan betik dan minum air masak. Semoga dipermudahkan urusan ye sis sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

Tahniah sis..sy dlu pena bgtu, normal sakit2 tu..psl ssh nak buang tu, bnykkn mkn mknn brserat..take care sis

5y ago

Terima kasih untuk tipsnya sis