Adakah ni tanda nak bersalin?

Saya dh ulang alik toilet byk kali asyik rasa nak terkencing2, then rasa macam benda menolak macamtu. Perut pula dari petang td rasa contraction, kejap dtg n hilang. But slow je sakit nya, bawah saya pun sakit bila berjalan. Ni tanda bersalin ke? Saya belum turun tanda lg. tapi skrg 39w dah, kena gi hosp atau ni normal?

1 Balas

kalau awk rse sakit dtg dgn rse mcm nk terberak tu contraction sbb baby menurun skli ..kalau rse was2 boleh je prgi check kt hosp ..sy hritu tiba2 je rse contraction tgh tdo ..2 jam tahan then prgi hosp sbb ada rse nk terberak time contraction dtg n da 3cm bukaan

3w ago

Sy cuba tahan tp contraction 5 minit sekali tp makin kuat, then kencing tetiba turun darah. Terus gi hosp and check bukaan 3cm juga.