Kandungan 6minggu

Saya dh masuk 6 minggu.tapi bila saya pegi scan..hanya nampak rahim saja dh mula mengembang..yang lain mmg tak nampak apa lagi. Memang normal mcm tu ke.saya nk tahu bila kita leh start nampak even sebijik kacang dalam rahin kita bila scan.dan waktu bila yang eloknya kita dah boleh buat bukubpink#firstbaby #bantusharing

8 Balas

Normal tu sbb baru lg nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

tq ye smua atas balasan..doktor pun sruh pegi scan blik kt klinik tu after 3 minggu..then lps tu bru pegi kk buat buku..doakn kndungan saya sihat selamat ye..ttc after 4 years..bkn sng nk lekat..tu takut terlebih..hihi

3y ago

Sama macam saya.risau sgt.setiap hari sy test UPT 🤣 #TTC4years

td baru saya p scan..saya 5weeks6days..bru nampak seketul darah.. xde kntung lgi..inshaAllah ada tu sis... awl lgi tu..nti 8weeks awk pgi scan lagi ye..

saya pon scan 6w..nampak baby tp blm ada heartbeat.. dlm 9w kena repeat scan lg..sebelum g scan saya minum air kosong byk2 bg pundi penuh..

3y ago

owh ye ke..kena minum air byk ye..ok pas ni..saya g scan saya akn mnum air byk..confuse msa tu sama ada mnum air byk atau xpyah..

sabar sis..baru lg tu..nanti dier akn menjadi..yang penting..jaga kesihatan jgn angkat benda berat2..

sy 8week pegi scan dah nampak heartbeat.. :) better 8week pegi scan..

Normal. Buat buku ikut klinik jugak. Ada yg terima je kalau 6w nk buka buku.

Sye 8w bru ade heartbeat semua..b4 tue mmg xnmpak pape..