Help Me to know

hi..saya dh disahkan prgnant dri kk..n today 5week..so far takde bleeding pon cuma pagi tdi rasa nk buat upt test n result line samar dri sbelum ni line agak terang.kenapa ye?#firstmom

6 Balas

cuba guna brend yg same sis.. mcm sy selalu sy buat upt test mesti guna 2 set utk tes air kencing ye la takut satu rosak kn satu boleh kite pntau. tp mcm sy 5 week memg 1 line terang dan 1 samar2 masuk 6 week insyallah terang.. mugkin sis guna upt berlainan brend result xbpe same. klu kk dah sah kan sis pregnen sis jaga diri dan baby ya. 🥰taniah sis..

2y ago

sama smaa sis

sya guna brand biase upt mmg lps seminggu... seminggu check masih samar. mcm tanda was2 pd diri kita. tpi sya check guna upt brand clearblue. alhamdullilah.. mmg position. mmg brand tu agak mahal sikit. tp sbb diri kita nk kan kepastian tanpa rase was2. so guna clearblue sis.

pengalaman sy first cek samar lps 2,3 hari lg cek mkin samar .. dlm seminggu lepastu sy bleeding pegi cek kt swasta doc sahkan sy keguguran

pless... bila dh disahkan prgnnt.. xprlu kot nk test² lg.. just fokus pd kndungan..mke sure smua oke sihat.. knapa kita nk risaukn diri kita..

2y ago

maaf ya puan.. saya kata mcm tu bukan sebab marah ke apa.. tp saya dh buat kesilapan yg sama dlu.. sbjik mcm mna puan buat.. bila jd mcm tu.. sya jd risau sndri...pdahal benda tu xda apa pon..

Abaikan. Don't over think. Otherwise you'll end up stress. As long no bleeding & baby have heart beat then you both are doing fine.

upt guna upt jenis sama atau upt jenis lain2 masa test sebelum ni dgn td ?

2y ago

ye sy guna brand lain2 sis